Nyhetsbrev BRF Stuvsta 3 Oktober 2021

Nyhetsbrev BRF Stuvsta 3 Oktober 2021

Byte till LED-belysning

Med början efter sommaren har samfälligheten byt ut alla ljuskällor till LED i allmänna utrymmen. Lyktstolparna på gården har även fått nya armaturer då de gamla globerna läckte in vatten. I dagarna har även trappuppgångarna, vindarna, cykel- och soprummen fått ljuskällorna utbytta till LED med rörelsevakt. Det innebär att lamporna tänds med automatik. Några har upplevt det mörkt när man går in från gården. Nu kommer lampor tändas direkt när dörren öppnas. Vid trasig ljuskälla kontaktar man styrelsen och inte Bredablick, då vi har fem års garanti från Miljöbelysning som gjort installationen.

Strömbrytarna förbikopplade

I samband med att vi bytt vår belysning till LED har även närvarosensorer installerats. Det innebär att vissa strömbrytare inte längre är i funktion. Lamporna tänds och släcks med automatik.

Grannsamverkan

Vi har anslutit oss till grannsamverkan, och information kommer sättas upp i entréerna. Vid pågående inbrott, obehöriga eller skadegörelse ring 112.

Securitas - rondering

Securitas har nu ronderande väktare i våra trappuppgångar enligt schema för att säkerställa så obehöriga personer eller föremål inte finns.

Rökning

Vi vill påminna om att visa hänsyn gällande rökning i området och på balkonger/uteplatser. Styrelsen har fått in synpunkter från grannar som är känsliga för röklukt. Det finns inget påtalat förbud, utan mer en personlig ordningsfråga om att visa hänsyn till sina grannar. För allas trivsel önskar vi att ni tänker till en gång extra. Bifogat är föreningens ordningsregler. De finns även på vår hemsida att ladda ner.

Kameraövervakning

Samfälligheten har installerat kameraövervakning med inspelning i garaget för allas säkerhet.

Parkeringsförbud på gård och vändplan

Det är totalt parkeringsförbud på gården och i vändplanen. Infarten till gården är räddningsväg för räddningsfordon. Det tillåts att en kort stund stå på gården för i och urlastning. I vändplanen råder totalt parkeringsförbud.

Easyrecycling

Vi har nu avslutat projektet ”cykelrensning” i våra cykelrum med att Easyrecycling har hämtat de cyklar som inte hade någon ägare.

Tele2 Bredband (tidigare Com Hem)

Samfälligheten har skrivit ett nytt avtal med Tele2 och vi har nu BREDBAND 250 i vårt gruppavtal. Var och en måste teckna abonnemang eller ändra befintligt med Tele2. Ring kundtjänst 90 222.

Dörröppning från gatan

Vi tittar på möjligheten att styra entrédörrarna från gatan. Det visar sig att obehöriga smiter in när dörren öppnas med automatik. Framför allt i port 45A+B

Vattenburen handdukstork – Viktig information

Bifogat finner ni viktig information om de installerade vattenburna handdukstorkarna. Har ni fler frågor kontaktar ni styrelsen via hemsidan.

Nyinflyttade

Under våren/sommaren/hösten har vår förening fått många nyinflyttade. Styrelsen vill passa på att hälsa alla välkomna.

Kontakta styrelsen

Det går alltid att kontakta styrelsen via hemsidan eller de kontaktuppgifter som finns uppsatta i varje trappuppgång.

 

Härliga hösthälsningar

Styrelsen Brf Stuvsta 3