Nyhetsbrev BRF Stuvsta 3 Mars 2021

Nyhetsbrev BRF Stuvsta 3 Mars 2021

Filterbyte element och ”äldre” köksfläkt

Det börjar bli dags att byta filter i lägenheternas element. Det för att ventilationen ska fungera felfritt. Styrelsen kommer distribuera ut nya i brevlådorna under vecka 11. Om man behöver en närmare instruktion hur det ska utföras går det bra att ta kontakt med styrelsen.

För de medlemmar som har den äldre varianten av köksfläkt med runda filter och vill byta, mejlar man föreningen via hemsidan.

Byte av köksfläkt

Vid en eventuell köksrenovering eller av annan anledning man vill byta köksfläkt i lägenheten måste det först anmälas till styrelsen. När sedan bytet är utfört ska fläkten och dess installation besiktigas. Styrelsen ombesörjer kontaktuppgifter till godkänd besiktningsman.

Större ändring/renovering i lägenhet

Planerar man en större renovering av lägenheten som exempel köks- eller badrumsrenovering, ska det anmälas till föreningen på den blankett som finns att ladda ner från föreningens hemsida (Ansökan om ändring/renovering i lägenhet). Den ska sedan i god tid läggas ifylld i föreningens brevlåda.

Grovsoprummet och sopsortering

Det har kommit styrelsen tillkänna att grovsoprummet används för byggavfall vid renovering och större avfall vid flytt. Det ska uteslutande lämnas på återvinningsstation då vårt avtal med SRV endast avser mindre mängd grovsopor. Det slarvas också med sopsorteringen då bland annat plastpåsar kastas i papperssorteringen. Det gör att föreningens kostnad för sophämtning ökar markant, men framför allt skadar vår framtida miljö.

Blåljuskod

Vår förening har den så kallade Blåljuskoden inlagd i våra koddosor vid portarna. Det gör att räddningstjänsten (polis, ambulans och brandkår) kommer in vid utryckning.

Projektgrupp för elbilsladdning i garaget

Vår förening (Stuvsta 3) har tillsammans med Stuvsta 1 och Stuvsta 2 startat en projektgrupp för att utreda möjligheterna att installera laddstolpar för el- och hybridbilar i vårt gemensamma garage. Vi kommer hålla er informerade fortlöpande.

Årsstämma 2021

Datum för föreningens årsstämma 2021 är satt till den 27 maj.

Nyhetsbrev och information via E-post

Styrelsen kommer mer och mer gå över till att informera via E-post. Har du inte anmält din e-postadress eller vet du med dig att du bytt adress, gå då in på föreningens hemsida https://stuvsta-3.bostadsratterna.se/ och anmäl.

 

Soliga Vårhälsningar

 

Styrelsen Brf Stuvsta 3