Nyhetsbrev BRF Stuvsta 3 December 2020

Nyhetsbrev BRF Stuvsta 3 December 2020

Avgiftshöjning inför 2021

Som brukligt varje år ser styrelsen och Bredablick över våra lån och ränteutsikter. Styrelsen har därför kommit fram till att nästa år 2021 höja avgiften med 2% på kapitaldelen. Du som har fundering kring höjningen eller vad som menas med kapitaldelen är välkommen att kontakta Bredablick kundtjänst info@bredablickgruppen.se eller på telefon 010-177 59 00.

Ordningsregler för balkonger

För att det ska vara trevligt och trivsamt med balkonger i föreningen – både för dem som har balkong och för övriga boende – är det viktigt att visa hänsyn till grannarna. För allas trevnad gäller bland annat följande regler för balkonganvändandet:

- Piskning eller skakning av t.ex. mattor, lakan eller kläder får inte utföras på balkongen.

- Det är inte tillåtet att hänga tvätt såsom mattor, lakan eller kläder över balkongräcket.

- Rökning på balkongen undanbedes med hänsyn till grannarna. Det finns många allergiker och rök kan lätt tränga in till grannar genom  öppna balkongdörrar och fönster.

Störande ljud

Tänk på att du bor i en bostadsrätt med grannar vägg i vägg. Alla har inte samma vanor som du, vilket innebär att du måste visa hänsyn.

- Dämpa ljud efter klockan 22.00

- Spela inte hög musik så att grannar ofrivilligt måste lyssna på ditt musikval.

- Tänk också på att det kan upplevas besvärande för grannar om du har fest varje helg eller liknande.

- Om du har fest, informera dina närmaste grannar och visa hänsyn om det blir sent.

Under rubriken ”Ordningsregler för balkonger” och ”Störande ljud” kan du läsa ett utdrag ur föreningens ordningsregler. Styrelsen hänvisar vidare till föreningens alla ordningsregler på hemsidan.

Brandvarnare

Så här i jul och adventstid vill styrelsen informera och påminna om vikten av att ha en fungerande brandvarnare. Bostadsrättsinnehavaren är skyldig att hålla brandvarnare i drift såsom rengöring och byte av batteri. Om din brandvarnare börjar pipa utan anledning betyder det att batteriet håller på att ta slut. Byt då batteriet så snart du kan.

Bytet av hissdörrar

Bytet av hissdörrar är klart och slutbesiktningen utförd. Bara några kompletterande målningsarbeten återstår. Styrelsen tackar alla för överseendet och hjälpen under tiden dörrbytet utfördes.

Nyhetsbrev och information via E-post

Styrelsen kommer mer och mer gå över till att informera via E-post. Har du inte anmält din e-postadress eller vet du med dig att du bytt adress, gå då in på föreningens hemsida https://stuvsta-3.bostadsratterna.se/ och anmäl.

Med det vill vi tillönska er alla en riktigt

God Jul & Ett Gott Nytt År!

 

Styrelsen Brf Stuvsta 3