Information från BRF Stuvsta 3 gällande byte av hissdörrar

Information från BRF Stuvsta 3 gällande byte av hissdörrar

Med start v 35 kommer dörrar till våra hissar på samtliga våningsplan att börja bytas ut.

Port 41 kommer bli först ut. (se tidsplan för din port)

De nya dörrarna kommer vara av ”schaktdörrs modell”.

Bakgrunden till bytet är att Styrelsen vill framtidssäkra tillgängligheten , de hissdörrar vi nu har är tunga och svåra att öppna om man till exempel sitter i rullstol, går med rollator etc. Styrelsen har under föregående år undersökt möjligheten att montera dörröppnare på befintliga dörrar men landat i att ett dörrbyte på lång sikt är bättre.

Arbetet skulle redan ha påbörjats och till viss del kanske varit klart, men det kom en pandemi emellan. Därför lades allt arbete på is. Nu har firman som skall montera dörrarna (ITK hiss) kunnat ge oss en tidsplan och arbetet kan alltså starta nu v 35.

Tillgängligheten för alla blir alltså bättre när arbetet är klart. Men under tiden dörrarna bytes kommer hissen vara avstängd. Varje port kommer ha en avstängning av hissen på 10 – 15 arbetsdagar.  Planeringen är ungefär den samma som när hissarna renoverades för några år sedan. Stolar kommer ställas på våningsplanen för de som behöver ta en paus. Det är också viktigt att du som har behov och endast kan transportera dig med hiss meddelar ev hemtjänst, sjuktransport (om sådan beställs) att hissen är avstängd. Du som behöver och inte kan ordna med stöd under tiden hissen är avstängd, kontakta den i styrelsen som är kontaktperson för din trapp så skall vi försöka hjälpa till att lösa olika situationer som kan uppstå.

Vi har full förståelse för den olägenhet som en hissavstängning innebär, men hoppas att slutresultatet blir att alla kan använda hissarna lättare, då dörrarna går upp per automatik.

Vid frågor och funderingar ring respektive kontaktperson för din trapp:

41an Margareta Eriksson 0739646148

43an Kristina Fahlén 070 6542650

45b, Sten Serenander 070 8383757

45a Magnus Odsjö. 072 20050000

/Styrelsen Brf Stuvsta 3